Rimska taverna

Že stari Rimljani so znali ceniti dobro hrano in pijačo. Hvaležni smo jim, da so poskrbeli za razcvet vinogradništva v naših krajih, saj vinska trta pri nas zelo lepo uspeva in nas razvaja z žlahtnimi okusi vipavskih vin. Za popestritev jesenskih dni smo v Vipavi, v času od 19. 11. do 4. 12. 2011, organizirali večere posvečene vinu in nanizali rimske in druge zgodbe. Privabiti smo želeli ljubitelje dobre kapljice in pristnih vipavskih okusov.


Rimska kelnarcaPred Lanthirjevim dvorcem v Vipavi smo postavili Rimsko Taverno pri Mrzli reki. V njej smo ob petkih, sobotah in nedeljah organizirali zanimive dogodke, namenjene različnim ciljnim skupinam, od najmlajših do najstarejših. Poleg dogodkov so bila gostom v  Rimski Taverni pri Mrzli reki na voljo izbrana buteljčna vina po dostopnih cenah. Na voljo je bila vinska karta, v kateri so bila predstavljena vina vinarjev iz občine Vipava, strokovno pa so jih postregle izučene rimske kelnarce in kelnarji. Poleg odličnih buteljčnih vin smo v Rimski Taverni pri Mrzli reki stregli tudi pristno hrano iz Teodozijeve kuhinje ter tako promovirali Vipavsko dolino in njene okuse.


Rimljani so znali uživati življenje. Tudi gostom Rimske taverne pri Mrzli reki smo želeli ponuditi užitke v obliki gurmanskih dobrot in kulturnih poslastic. Tako so tu z nostalgijo na rimske čase potekali druženje, izobraževanje, kulturni program in zabava.

Copyright © 2011 Kulturno izobraževalno društvo Teodozij, Vrhpolje pri Vipavi. Vse pravice pridržane.