Tarot Karta Dneva – Osveženo dnevno

Pravi izvor tarota je zavit v meglo stoletij. Visconti sforza tarot iz 15. stoletja je najstarejši obstoječi primerek vedeževalnega kompleta. V teh kartah se zrcali neprekinjena tradicija, o kateri je premalo jasnosti oziroma preveč ugibanj. To dejstvo je sprožilo nastanek novodobnega tarota s prepletom preteklosti. Plati tarota, ki sta bili najdlje in najbolj podvrženi časovnemu prilagajanju, sta ideologija in pomen posamičnih kart.

V tem oziru so največji pečat sprememb pustila šestdeseta leta s svojim individualizmom, svobodo, vrednostjo nepristranskosti ipd. Kar pa ne pomeni, da je bila rdeča nit zgodovine tarota pretrgana. Vedno so preživeli, sicer redki, kompleti tarota in s tem ubranili bistveno brezčasni vedeževalni pomen kart; kot na primer Visconti sforza ali Merseillski tarot.

 

Karte Električnega tarota so bile oblikovane z namenom avtorjeve lastne uporabe.  Očitno je, da je avtor v ta komplet vložil mnogo let dela in je na koncu začutil, da kart ne sme obdržati le zase.

Ob oblikovanju kompleta je avtor poskusil utelesiti čim več različnih virov tradicije tarota. Zato in od tod tudi ime Električni tarot.  Pozoren je bil na spremembe, ki ne bi bile v skladu s tradicijo, z viri in pojasnjevanjem simbologjie, temeljne filozofije in najjasnejših analogij vzporednih sistemu zaznavanja.

TAROT IN CIGANSKE KARTE

Dejstvo je, da Tarot in Ciganske karte spadajo med načine vpogleda v prihodnost dogodkov v življenju. Že široka raba Ciganskih kart pove, da lahko dober vedeževalec s svojimi sposobnostmi in z močjo kart poteši vašo željo po vedeti zdaj oziroma prej, ko se dogodki zvrstijo. S svojo pomočjo vam lahko odgrnemo tanke koprene prihodnosti, da boste lažje prehodili mučno pot, morda zaobšli ali lažje sprejeli tako ali drugačno situacijo.

V življenju je mnogo vzrokov in posledic in vsakkdo od nas naleti na težave v ljubezni, v poslu, morda z zdravjem. Dogodi se, da nas bližnji ali okolica ne razumejo, včasih spet sami ne razumemo in ne vemo, kako plemenititi nek odnos, da bomo lahko živeli mirno in ljudem pošiljali vse dobro.

Morda ti bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja